CIASTO JOGURTOWE

Publié le par ciachancy

 

100_9201.JPG

 

Przepis jest bajecznie prosty, szybki a ciasto smaczne i dlugo pozostaje swieze.

 

Proporcje - mierzone kubkami jogurtowymi, dodawac w ponizszej kolejnosci, bo tak najlatwiej:

100 9636

  • 1 jogurt
  • 2 "kubki" (po powyzszym jogurcie) cukru
  • 1/2 kubka oleju slonecznikowego

  • 3 jajka (dla ambitnych: dodac zoltka, piane z bialek ubic osobno i dodac na samym koncu)

  • 3 kubki maki

  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia

     

Wylac do wysmarowanej margaryna i wylozonej papierem do pieczenia formy.

 

Piec 30 min. - 180°C.

 

Zdjecie ponizej: jako biszkopt do tortu (bez nasaczania).

Przekladany masa nutella+mascarpone

jako tort urodzinowy na 4 latka Izy.100_9443.JPG  

Publié dans Moje PEWNIAKI

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article