750 grammes
Tous nos blogs cuisine Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
MAKOWIEC

MAKOWIEC

Przepis ze strony www.mojewypieki.blox.pl Wychodzi wspanialy, nie wysycha, odmrazany jest rowniez perfekcyjny. Ciasto drożdżowe na 3 strucle: 3 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 180 ml letniego mleka 150 g margaryny (lub masła), roztopionej, ochłodzonej...

Lire la suite

Gâteau aux blancs d'oeufs et au pavot

Gâteau aux blancs d'oeufs et au pavot

1 verre ( à jus, env. 250 ml.) 1 verre de pavot bleu sec * 4-6 blansc d'oeufs 1/2 verre de beurre fondu et refroidi 2 c. à café de levure chimique raisins, noix, orange et citron confits arôme amande ou rhum Battre les blancs en neige. Ajouter le sucre,...

Lire la suite

CIASTO JOGURTOWE

CIASTO JOGURTOWE

Przepis jest bajecznie prosty, szybki a ciasto smaczne i dlugo pozostaje swieze. Proporcje - mierzone kubkami jogurtowymi, dodawac w ponizszej kolejnosci, bo tak najlatwiej: 1 jogurt 2 "kubki" (po powyzszym jogurcie) cukru 1/2 kubka oleju slonecznikowego...

Lire la suite

CIASTO JOGURTOWE

CIASTO JOGURTOWE

Przepis jest bajecznie prosty, szybki a ciasto smaczne i dlugo pozostaje swieze. Akurat na wypieki dla Moich Malych Kuchcikow, moga sobie mieszac i sa szczesliwe. Jedynym tluszczem jest w nim olej, wiec tluszcz roslinny - czyli zdrowe jedzonko ; ) Zajadamy...

Lire la suite

FAWORKI * CHRUST * CROQUIGNOLES

FAWORKI * CHRUST * CROQUIGNOLES

FAWORKI * CHRUST * CROQUIGNOLES akurat na Tlusty Czwartek ; ) Pour un Mardi Gras (en Pologne c'est le Jeudi Gras, celui qui précède le Mardi Gras en France) 200 g de farine 3-4 cuillerées à soupe de crème fraiche bien épaisse 3 jaunes d'oeuf 1 cuillèree...

Lire la suite

LE GATEAU AU CHOCOLAT FONDANT

LE GATEAU AU CHOCOLAT FONDANT from « Je veux du chocolat » de Trish Deseine Pour 6 à 8 personnes Préparation : 15 min. Cuisson : 25 min. à 190°C (20 min à thermostat 5-6 + 30 min à 4-5) A préparer la veille si possible 200 g de chocolat noir (1 tablette)...

Lire la suite

GATEAU AU CHOCOLAT NOIR ET AUX AMANDES

GATEAU AU CHOCOLAT NOIR ET AUX AMANDES from « Je veux du chocolat » de Trish Deseine Pour 8 personnes Préparation : 30 min. Cuisson : 50 min. à 180°C (20 min à thermostat 5-6 + 30 min à 4-5) A préparer la veille si possible 200 g de chocolat noir (1 tablette)...

Lire la suite

1 2 > >>